Zo geven wij drumles

Deze dingen vinden wij belangrijk bij onze drumlessen:

  • Veiligheid en positieve energie. Het kind moet zich veilig voelen en het drummen moet leuk zijn. Dan komt hij of zij met plezier naar de les en is muziek, het instrument en het oefenen iets positiefs. Als het kind zich prettig voelt kan het ook optimaal leren.
  • Iedereen leert op zijn eigen manier. Sommigen leren het best door naspelen, anderen door lezen, weer anderen door uitleggen of uitproberen. Daarop gaan wij in. Sommige kinderen vinden uitdaging in opdrachten uit een boek en worden daardoor beter. Dat is wat hen motiveert, dus bieden wij hen dat aan. Andere kinderen  – vooral jongens tussen de 6 en 9 – zien in alles een wedstrijd. (Marc: “Dit ken ik ook van mijn eigen zoontje”).  We doen met hen oefeningen in de vorm van een wedstrijd en dan gaan ze helemaal los. Weer andere kinderen hebben veel muzikale fantasie. Met hen kan je zonder één enkele les beginnen te improviseren. Dat doen we dan ook, want zo’n kind vindt het soms niet leuk om alleen oefeningen uit een boek te doen. We komen dan vanuit het vrije drummen op oefeningen die het kind thuis kan doen.
  • Eigen grenzen verleggen: We vinden het fantastisch om een kind over zijn barrieres te helpen en te zien dat het iets kan spelen wat korte tijd daarvoor nog onmogelijk was. We vergelijken de kinderen niet met elkaar, het gaat er om dat elk kind op zijn eigen manier verder komt en daarover enthousiast kan zijn!
  • Liefde voor muziek: We houden ervan de kinderen plezier in muziek mee te geven, of ze er nu aktief mee verder gaan of niet. Het gaat ons niet alleen om het ritme, maar het begrip van het liedje. Marc: “Ik zelf ben een veelzijdige muzikant, speel gitaar, mandoline en zing. Daarnaast heb ik ook een aantal CDs geproduceerd. En dat breng ik over”.
  • Maar wat kan ik nou practisch in een les verwachten?: Je kind mag meteen achter het drumstel en we beginnen meteen met drummen. Kom het beste langs voor een proefles!

We gebruik CDs/YouTube (meespelen met liedjes): De kinderen leren de liedjes spelen die nu bekend zijn. Dus niet alleen maar boeken.

We gebruiken ook boeken (noten): We leren leerlingen spelenderwijs noten lezen, sommigen lijkt dat moeilijk, maar ze snappen het al na een les.

We oefenen de juiste drumtechniek: We leren leerlingen technisch correct drummen, dus met goede rebounce en soepele bewegingen.

 Proefles afspreken

Reacties zijn gesloten.